Manapság sok gyümölcsfa esetében olyan termesztési módszert választanak, amely a legnagyobb mennyiségű terméshez vezet. Ezt szinte mindig a faiskola biztosítja, hiszen itt viszonylag közel vannak egymáshoz az egyes fák, így azokat folyamatosan és könnyedén lehet felügyelni, gondozni.
A meggy az egyik legnépszerűbb gyümölcs hazánkban, így az ilyen faiskolák egyáltalán nem ritkák. A Debreceni bőtermő meggyet rengeteg gazda választja, mivel remek ízvilága és bő termése van. Ez a gyümölcs június végétől július elejéig tartó érési időszakában éri el a közepesen nagynak számító végleges méretét, valamint a sötétpirosas színét. Kevésbé puha húsa enyhén savanykás, amely egyedi ízvilágot ad a gyümölcsnek. A faiskola előnye, hogy nagyon megbízható terméshozam tekintetében, valamint a termőképessége is átlagon felüli. Ugyan a Debreceni bőtermő fája nem kifejezetten erős növekedésű, termőkorban a ritkító metszésre érdemes hangsúlyt fektetni annak érdekében, hogy egészséges maradjon a fa. A csemete telepítése során nem szükséges porzó fajta ültetése, mivel öntermékeny.