Ne dőljünk be annak a hiedelemnek, miszerint teljesen mindegy, hogy milyen típusú sóval ízesítjük az ételeket! Higgyük el, hogy jelentős különbségek lehetnek az egyes fajták között. A Himalája só például azért lehet jó vétel, mert igen nagy tisztasággal rendelkezik.
Sajnos a hagyományos termékek általában a tengerből származnak, ami már egészen szennyezettnek mondható. Ennek következtében kevesebb káros anyagot vihetünk be a szervezetünkbe, ha a hagyományos ételízesítő helyett a Himalája sót használjuk.
Mivel a Fittkuckó oldalán kapható termék a hegyek mélyéből származik, ezért lényegében nem tartalmaz káros anyagokat, ami nagyon előnyös lehet a szervezet szempontjából. Azonban hiba lenne azt hinni, hogy korlátlanul fogyasztható, hiszen a szervezetnek csak mérsékelt mennyiségben van szüksége a Himalája só bevitelére.
Ennek következtében azt ajánljuk, hogy alaposan válogassa meg, milyen ételízesítőt használ a főzés során, illetve ne tegyen túl sok sót a fogásokba, mert ez hosszútávon nem tesz jót!