
Ha elégedettek vagyunk egy termékkel vagy szolgáltatással, szinte biztosak lehetünk abban, hogy mögötte már egy kiforrott, jól átgondolt, precíz mérnöki tervezés áll, ezért olyan jó minőségű az adott dolog. A francia Méthode Traditionnelle eljárás nevéből fakadóan is a tradícióról, hosszú évszázadok hagyományairól szól. Ez megalapozottan bizonyítja, hogy a pezsgő, mint egyfajta közkedvelt habzóbor, miért annyira népszerű és fenséges.
A Méthode Traditionnelle méltán híres eljárás, amit szinte minden pezsgőgyártó alkalmaz a termékeinek az előállítási technológiájában. Már ez érlelés korai szakaszában a palackba kerül a leendő pezsgő és a több hétig tartó folyamat teljes ideje alatt ott is marad.
Az eljárás lényege, hogy a minőségi szőlő alapanyag minél hamarabb a saját tároló edényébe kerüljön és ott forrja ki magát. Ezzel a Méthode Traditionnelle bebizonyította azt, hogy a minőségi pezsgő mennyire a hagyományok függvénye. A palackozás után, az üdítő nedű a boltok polcaira kerül, majd a fogyasztók poharába.