A koktélok az éjjeli mulatozás fontos részei, hiszen a mámoros hangulatot ezek úgy biztosítják, hogy az ital íze is kellemes, nem úgy, mint a tömények esetében, amelyeket, valljuk be, nem igazán lehet élvezni. Mi teszi a koktélokat finommá?
A kérdésre a választ a cukorszirup jelenti, ami temérdek bárban, pubban és szórakozóhelyen egy alapkelléknek bizonyul, pontosan azért, mert sok italt nem lehet enélkül elkészíteni. Hogyan állítják elő a cukorszirup tartozékot? Nos, ez házilag és nagy tételben is elkészíthető. A titok abban rejlik, hogy a forrásban levő vízhez azonos mennyiségű cukrot kell keverni, majd néhány percig főzni a kapott terméket. Mindeközben a felszínén képződő habot kötelező módin el kell távolítani, és egy kis kavarás után a cukorszirupot hagyni kell kihűlni.
Ha ez megvan, akkor nyugodtan lehet üvegbe tölteni, és fénytől, melegtől mentes helyen igen sokáig eláll. Erre mindenképp vigyázni kell, és ezzel a szórakozóhelyek pultosai, baristái tisztában vannak. A cukorszirup mindig megadja a várt ízt az italkülönlegességnek.