Az otthoni ételkészítés és a kereskedelmi teljesen eltér egymástól. Amíg a konyhában főtt ételeket gyorsan elfogyasztjuk, mindössze néhány óra vagy nap alatt, addig a második esetben gondoskodni kell minél hosszabb távon történő eltarthatóságról. Ennek érdekében lett kifejlesztve a különleges vákuumcsomagoló berendezés.
Ez a készülék egy teljesen oxigénmentes környezetet hoz létre, amivel megakadályozza, hogy a baktériumok egy jelentős részének, valamint az oxidációnak áldozatul essen az elkészített finomság. A vákuumcsomagoló hatásfokát növelni lehet bizonyos védőgázok alkalmazásával. Ez azonban még nem teljes siker, ugyanis léteznek anaerob körülmények között is megélő baktériumok.
Ezeknek a számát azonban a speciális hőkezelési technológia olyan szinten lecsökkenti, hogy szaporodni képtelenek lesznek. A vákuumcsomagoló berendezés teljesítménye nagymértékben befolyásolja az eredményt, ugyanis minél hatékonyabb a készülék, annál jobban kiszorítja a levegőt a közegből. Az így elcsomagolt élelmiszerek, minden adalékanyag nélkül, hosszú időn át remekül tárolhatóak.