
A paradicsom egy tápanyagokban és antioxidánsokban gazdag zöldség. A lipokin tartalma magas. A dietetikusok szerint a paradicsomfogyasztás jelentős szerepet játszik az egészség érdekében. A paradicsomos zöldséglevek tökéletesen kiegészítik a napi tápanyagbevitel egy részét. A napon érlelt, érett paradicsom kiválóan alkalmas a paradicsomlé elkészítésére. A lédús, húsos zöldség fogyasztható nyersen, főzve, sütve és préselt formában is. A szénhidráttartalmának fele glükózból áll.
A karotinon kívül megtalálható benne a B1-, B2- és a C-vitamin is. A paradicsom vitamintartalmán kívül a káliumtartalma is fontos. A zöldség kellemes ízét köszönheti az almasavnak, a tejsavnak, a borostyánkősavnak és a citromsavnak. A paradicsom színe változó. A különféle fajták között léteznek zöldszínűek, sárgák és jellemzően piros színűek. A zöldséglevek a spajzoldbe.hu weboldalon nem tartalmaznak hozzáadott adalékanyagokat. Az áruház termékkínálata teljes mértékben bioösszetevőkből készül. A hosszú ideig tartó fogyasztással jó eredményeket érhet el.