Konjac tészta a kalóriaszegény és egészséges sláger!

A hagyományos japán étel, a shirataki egy gluténmentes és kalóriaszegény ennivaló. Az alapanyaga Délkelet-Ázsiából származik és főként ott termesztik. Magas víztartalma miatt a konjac tészta kissé zselés állagú. A liszt, amiből részben készül, nyomokban tartalmaz fehérjét és szénhidrátot, de zsírt egyáltalán nem.

Növényi rostban, más néven glükomannánban gazdag, ami a konjak növényben természetes módon fordul elő. A glükomannánt élelmiszer adalékanyagként is használják, ahol stabilizátorként vagy sűrítőszerként működik és az E425 jelölést viseli.

Vizsgálatok kimutatták, hogy a glükomannán fogyasztása csökkentheti az allergiás tüneteket és a koleszterinszintet.

A tápértékek ilyen megoszlásának köszönhetően, a konjac tészta alacsony kalóriatartalmú termék és a diétázók, valamint inzulinrezisztenciával élők is is fogyaszthatják vagy egyszerűen bárki, aki szereti az olasz konyhát, de sajnos valamilyen oknál fogva kénytelen kerülni a hagyományos tésztákat. A konjac tészta íztelen, azonban ízeket vesz fel azokból az adalékanyagokból, amelyekben található.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás