A hagyományos japán étel, a shirataki egy gluténmentes és kalóriaszegény ennivaló. Az alapanyaga Délkelet-Ázsiából származik és főként ott termesztik. Magas víztartalma miatt a konjac tészta kissé zselés állagú. A liszt, amiből részben készül, nyomokban tartalmaz fehérjét és szénhidrátot, de zsírt egyáltalán nem.
Növényi rostban, más néven glükomannánban gazdag, ami a konjak növényben természetes módon fordul elő. A glükomannánt élelmiszer adalékanyagként is használják, ahol stabilizátorként vagy sűrítőszerként működik és az E425 jelölést viseli.
Vizsgálatok kimutatták, hogy a glükomannán fogyasztása csökkentheti az allergiás tüneteket és a koleszterinszintet.
A tápértékek ilyen megoszlásának köszönhetően, a konjac tészta alacsony kalóriatartalmú termék és a diétázók, valamint inzulinrezisztenciával élők is is fogyaszthatják vagy egyszerűen bárki, aki szereti az olasz konyhát, de sajnos valamilyen oknál fogva kénytelen kerülni a hagyományos tésztákat. A konjac tészta íztelen, azonban ízeket vesz fel azokból az adalékanyagokból, amelyekben található.